Vagusnerven

Kranienerve nummer 10: VAGUS
Vagusnerven er vores længste kranienerve, der strækker sig fra hjernestammen, ned igennem lunger, hjerte, lever og tarme og netop denne forbindelse er interessant. Det er vagusnerven, der sørger for at kroppen kommer i ro efter en stressende oplevelse. Det er også vagusnerven, der aflæser tarmfloraen og igangsætter en reaktion for at korrigere inflammation, så vagusnerven og dermed også tarmfloraen har en indflydelse på dit humør, stressniveau og helt generelt inflammation og sundhedstilstanden i din krop.

Behandling af vagusnerven med Ansigts Refleksterapi er særligt effektiv. Metoden er gennemtestet på mange klienter med gode resultater på min briks og vores internationale institut i Barcelona.
Behandlingen starter i ansigtet, på halsen og i ørerne og afsluttes på fodsålerne.

Du vil få en oplevelse af dyb afslapning, indre ro og en følelse af blive opløftet. Mange klienter melder tilbage at energiniveauet stiger enormt timer efter behandlingen.

Efter behandlingen viser jeg dig nogle fysiske øvelser du kan lave derhjemme, og nogle åndedrætsøvelser, der også vil fremme en bedre energi i vagusnerven.


Symptomer på en svækket vagusnerve:

Hæshed
Refluks
Mave-tarm problemer
Diabetes, endometriose og Morbus Chron
Kronisk leddegigt
Udbrændthed/kronisk træthed
Angst
Depression
Stress
Hukommelsesproblemer
Migræne og andre kroniske smerter
Hormonelle ubalancer
Nakkesmerter

Vagus i det parasympatiske nervesystem:

Det autonome nervesystem inddeles i det sympatiske og det parasympatiske nervesystem, som styrer modsatrettede effekter. Vagusnerven hører til det parasympatiske nervesystem.

  • Sympatisk nervesystem (kæmp eller flygt) sætter kroppen i stand til at klare en pludselig belastning. Det øger hjertets sammentrækningsevne og hastighed, og herved også blodgennemstrømning til hjerte, muskler og lunger. Så man kan sige, at det sympatiske nervesystem forbedrer vores evne til at yde vores absolut maksimale – nemlig at kæmpe fysisk eller flygte med stor hast. Angst, stress, chok og fysiske belastninger fører til en aktivering af det sympatiske nervesystem. Nogle gange, når vagus er svækket, fortsætter denne stresstilstand i kroppen i meget lang tid og fører til sygdom og fatique.
  • Parasympatisk nervesystem (ro, hvile og fordøjelse) er vores afslapningssystem som aktiveres, når vi skal genopbygge kroppen. Det parasympatiske nervesystem fremmer mave-tarmsystemets fordøjelsesprocesser, sænker hjerteaktivitet, blodtryk og puls, og det aktiveres bl.a. når vi slapper af, spiser, sover, dyrker yoga, mediterer, får berøring mm. En sund og velfungerende vagusnerve hjælper kroppen til at komme tilbage i det parasympatiske nervesystem.